Byggeprosessen, steg for steg

Boligdrømmen starter hos deg. Når tanken om å bygge bolig har meldt seg, begynner prosessen med å finne akkurat den størrelsen, planløsningen, uttrykket og kostnadsrammen som passer for deg. Kanskje du har sett et hus et sted som du liker, eller du har inspirasjon fra flere ulike hus? Kanskje har du tegnet huset selv? Når du har tatt kontakt med oss, hjelper vi deg videre uansett hvilket utgangspunkt du har.  

Mid adult woman assisting man using laptop while carrying baby. Confident female is with family at table. They are wearing casuals at home.

Stegene i byggeprosessen

I første møte ser vi nærmere på dine ønsker og behov. Vi går gjerne på tomtebefaring sammen med deg for å se på forhold som vil påvirke huset som utsikt, solforhold, om tomten er flat eller skrå, vind, trafikk og lignende. Det kan være greit å sette opp et budsjett for å synliggjøre hva boligen vil koste. Vi kan sette det opp for deg, hvis du ønsker det.

Har du ikke tegninger av boligen hjelper vi deg gjerne med å ta kontakt med en arkitekt. Det er alltid lurt å tegne en skisse med det som er viktig for deg. For eksempel hvor mange soverom du vil ha, antall bad og hvor du ønsker kjøkken og stue skal plasseres i boligen. Både arkitekten og vi vil hjelpe deg med gode og praktiske løsninger. Når huset er ferdig tegnet gir vi deg et pristilbud, gjerne nøkkelferdig hvis du ønsker det.

Vi sender deg kontrakten i forkant av møtet. Her er det greit å bruke tid til gjennomgang før møtet. På møtet går vi gjennom punkt for punkt før signering av begge parter. Vi bruker standardiserte kontrakter, så du kan være trygg på at vi følger norske lover og forskrifter. I avtalen står det alt fra pris, garantistillelse til dato for overtakelse.

Etter signert kontrakt går vi i gang med detaljplanleggingen. Nå skal alle arbeidstegninger spesifiseres og tekniske løsninger skal på plass. Velger du å benytte oss som totalentreprenør avklarer vi hvilke underleverandører som skal delta i byggeprosjektet som entreprenør for grunnarbeid, rørlegger, elektriker og kjøkkenleverandør.

Hvis du ønsker så kan vi ta oss av hele byggesøknaden. Da tar vi oss av alle de formelle detaljene, og du kan trygt overlate papirarbeidet til oss. Vi sender nabovarsel, søknad om byggetillatelse og tar det overordnede koordineringsansvaret. Mens søknaden er inne til behandlingen kan det være greit å avklare detaljene med kjøkkenleverandøren, rørlegger og elektrikeren. Nå er det klart for å ta de siste valgene om produktvalg og mulige endringer.

Når vi har fått alle tillatelser er det klart for å bygge. Da har vi et trekantmøte hvor du treffer prosjektlederen vår, samt vår formann som er ansvarlig for selve byggingen av boligen. På møtet går vi gjennom leveransen og fremdriftsplanen, slik at det er felles forståelse før byggingen begynner.

Prosjektleder koordinerer tømrerne og andre leverandører, passer på at tidsfrister overholdes og at leveransen blir som avtalt. I denne perioden er det flere milepæler. Prosjektleder holder kontakt og har møter med deg underveis. Du ser selv hvor mye du ønsker å følge med på byggeprosessen underveis. Uansett hva du velger, kan du være trygg på at alle deler av byggeperioden blir gjort riktig og utført med god kvalitet av våre dyktige håndverkere.

Før overlevering har vi alltid en befaring med deg for å forsikre oss om at boligen har blitt som du har forventet. Selve dagen for overleveringen av nøkkelen til ditt nye hjem er en stor begivenhet. Vår prosjektleder og formann er tilstede for å overrekke nøkler og gi deg en FDV-perm. Det er «bruksanvisningen» til huset. Du får også en ferdigattest som er det formelle grunnlaget for å flytte inn.

Ett år etter overlevering tar vi kontakt med deg for ny befaring. Nå går vi gjennom hele huset og ser at alt fungerer som det skal. Eventuelle justeringer og utbedringer utføres i etterkant av kontrollen.

Subscribe to get 15% discount